Pentru ca am vrut sa continui seria traseelor ecoturistice realizate de voluntarii de la CEM, al doilea traseu parcurs a fost Traseul T2- Fundata. Omuletul rosu este cel care te plimba prin Fundata,Cheile Gradistei si inapoi in Fundata. Acesta este un traseu usor si scurt. Il pori parcuge in 2 ore jumatate-3 ore cu tot cu pauze de fotografiat. Eu l-am adaptat putin deoarece nu imi place sa ma plimb pe asfalt si aproape de finalul traseului a inceput o mare ploaie si am gasit un drum care ducea direct la scoala din Fundata, locul de unde am inceput eu traseul.

Toate traseele marcate se pot vedea aici. Ele au lungimi si dificultati diferite.

Traseul porneste din fata Primariei Fundata, pe drumul judetean.

Dar pentru ca atunci cand merg in drumetie vreau sa ma plimb pe poteci si nu pe asfalt… am ales sa merg cu masina pana la scoala din Fundata si de acolo sa incep plimbarea pe jos.

Scoala Fundata

De la scoala incepi sa te plimbi pe ulitele satului si prin padure, chiar daca sunt unele portiuni unde mai dai de asfalt.

Pe T2 nu am intampinat asa multe probleme legate de orientarea si gasirea omuletului colorat precum am intalnit pe T8.

Din punct de vedere fotografic traseul nu este fabulos, dar pentru relaxare, aer curat si o plimbare lejera de duminica este perfect.

Dupa cum am spus la inceputul articolului…. sper finalul traseului a inceput ploaia si din fericire am gasit un drum prin padure care te scoate fix la scoala. Si pentru ca eu am inceput traseul de aici, pentru mine a fost perfect, doarece am ajuns repede la masina.

Traseul marcat cu rosu reprezinta scurtatura gasita, iar traseul cu negru reprezinta partea finala a traseul oficial.

Traseul meu de pe Strava il poti vedea aici.

Traseu ecoturistic T8- Pe culmea Bisericutei- Moieciu de Sus poate fi vazut aici.

LOADING