E x p e r i e n c e C h e r n o b y l – Oct 2021

Tur privat de 5 zile in Chernobyl & Pripyat.

Chernobyl nu este o destinatie de vacanta. Chernobyl este o EXPERIENTA. Locul este ca o capsula a timpului…sovietic ce este drept, dar in acelasi timp exista sanse destul de mari sa vedem animale salbatice care s-au intors in zona de cativa ani ( elani, cai salbatici, etc). Tura se tine cu un numar restrans de persoane tocmai pentru ca fiecare sa poata sa exploreze si sa fotografieze in voie locurile pe care le vom vizita.

Pentru ca am fost deja de 2 ori cunosc cel mai bun ghid din zona, cunosc locurile care sunt safe si care merita vizitate.

Perioada: 4  – 8 octombrie 2021
Locatii: 5 zile in Chernobyl & Pripyat 
Locuri disponibile: 6
Pret: 670 euro/pers


Pretul include:
Cazare in camera dubla (baia este la comun) , trei mese pe zi, transportul cu microbus pe toata perioada cat vom sta in Chernobyl( inclusiv ne ia de la aeroport),  ghid (care ne va face si accesul in zona), monitorizare dozimetrica si gps. 

Vom fotografia zonele cele mai importante, cum ar fii: turnul de racire al reactorului 5 (neterminat) , noul sarcofag al reactorului 4, parcul de distractii, radarul Duga, spitalul, gradinite, scoli, stadionul, magazinul de piane, piscina, hotelul si multe, multe altele.


Extra:

Putem lua separat si un tur al reactorului 4: Camera de comanda a reactorului 4, gоldеn соrrіdоr, camera pompelor, buncarul unde s-au tinut primele sedinte de partid dupa accident, etc. Acest tur se poate face doar daca toti participantii sunt de acord deoarece dureaza aproximativ 6 ore. Si are un cost extra de 200 euro/persoana. SI trebuie anuntat cu cel putin 2 saptamani jumatate inainte de ajungerea in zona. 

Fotografierea si filmarea cu drona necesita un permis special. Permisul se poate achizitiona separat si costa 50 euro.


Cazare si mesa: 
   Avem 4 nopti( 4- 8 octombrie) de cazare la un hotel din Chernobyl unde vom servi si micul dejun si cina, iar pranzul il vom lua la cantina Centralei Nucleare. La cerere este si varianta de meniu vegetarian.


Punct de intalnire:  Aeroportul / Gara din Kiev pe 4 octombrie, in jurul orei 9 dimineata.
 Transportul NU este inclus in pret. In perioada aceea un bilet de avion din Bucuresti costa aproximativ 200 de euro.

sau

Trenurile IR 381/380 au in compunere, o data pe saptamana, un vagon de dormit cu care pasagerii au posibilitatea de a călători pe ruta Kiev – Vadu Siretului – Suceava – Bucuresti Nord si retur, cu urmatoarele trenuri:

IR 117/381 cu plecare din Kiev in fiecare vineri  la ora 20.05 si sosire in Bucuresti sambata la ora 22:50;

IR 380/118 cu plecare  din Bucuresti in fiecare duminica la ora 06:15 si sosire in Kiev luni la ora 08:03.


Preturile pentru calatoria simpla Bucuresti – Kiev, sunt:

• Adult calatorie simpla clasa 2, cabina cu 2 paturi aproximativ 315 lei;

• Adult călătorie simplă clasa 2, cabina cu 3 paturi aproximativ 270 lei;




Indrumare: 

Pentru indrumare pe partea de foto va stau la dispozitie

Iar cel care ne va spune povestile zonei: Ghidul (ps: the real thing, nu ceea ce se gaseste pe internet) 


Modalitati de inscriere si plata:

Plata se va face in 2 transe.

                               Avans:  – pana pe 1 august 2021: 370 euro – taxa ocupare loc – nu se returneaza.

               -Restul de 300 euro pe platesc la inceputul calatoriei. 

Inscrierile se fac pana la data de 1 august 2021 in limita locurilor disponibile, printr-un mail pe adresa: contact@anadumitru.com , care va cuprinde urmatoarele date: nume, prenume, telefon. Dupa inscriere veti primi un mail cu toate detaliile si un cont bancar unde se va efectua plata avansului, rezultand rezervarea locului la tura . In cazul in care renuntati la tura si anuntati acest lucru dupa data de 1 august 2021, iar eu nu voi reusi sa ocup acel loc, avansul nu se va mai restitui. In cazul in care din anumite motive serioase tura foto se anuleaza, veti primi inapoi integral toata suma platita

Covid Info - 05.04.2021

  • STARE DE URGENȚĂ: NU (nivel galben de carantină adaptivă până la data de 30 aprilie 2021)
  • La trecerea frontierei de stat este obligatorie încheierea/deținerea unei polițe de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină. Polița de asigurare trebuie să fie eliberată de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie străină care are o reprezentanță în Ucraina. Perioada de valabilitate a poliței de asigurare trebuie să fie cel puțin egală cu durata șederii în Ucraina.
  • De asemenea, este necesară prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 de ore anterior trecerii frontierei de stat.
  • În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, România se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde.

 

!Insurance price:
(3.3 Euro for 3 days of stay + 0.80 EUR for each subsequent day.)
+8% for service

* La intoarcerea in tara teoretic este necesara carantina, deoarece Ucraina este o tara sub cod galben. Masura nu li se aplica celor care, la intrarea in Romania, fac dovada ca sunt vaccinati cu ambele doze sau ca au avut, in ultimele 90 de zile, COVID-19 si s-au vindecat.

* Voi verifica in mod constant noi schimbari referitoare la restictiile de calatorie si voi face update. Sursa 

 

LOADING