Hotelul a devenit celebru datorita lui Mihai Eminescu, care a poposit aici timp de 10 zile, in iunie 1882,de abia intors de la studii, intr-o camera de la mansarda. De trecerea sa prin aceste locuri aminteste o placuta aflata pe fatada hotelului ce nu a mai primit turisti din anii ’90. De aici, Eminescu ii scria Veronicai Micle.
Mai jos putin de cabaretul Britania exista inca din anii ‘80 Hotel d’Angleterre, care a patruns in memoria orasului prin receptiile care se dadeau acolo. In ziarele centrale ale vremii erau descrise balurile care aveau loc la hotel, precum si toaletele doamnelor, care erau fastuoase. Hotelul gazduia mai ales englezii care veneau cu misiuni oficiale.. In 1903 este demolat si In locul lui este construit hotelul Regina,ce a devenit in perioada interbelica unul dintre cele mai cunoscute locuri de cazare. De data aceasta ca proprietar al hotelului figureaza in documente un anume Theiler. Lucrarile de constructie au fost urmarite atent de arhitectul Daniel Renard. Imobilul are subsol, parter, doua etaje, mansard si 21 de camere cu baie proprie. Cladirea este realizata in stil eclectic, cu elemente predominante de Art Nouveau si structura neoclasica a fatadei principale. Dupa planurile lui Daniel Renard, care a facut si cazinoul.
Suprafata totala era de 1.650 mp si avea spre folosinta un teren propriu de 935 mp. Elegant si cu o frumoasa gradina de vara, hotelul a constituit locul predilect pentru banchetele regale. In 1925 aici ia naatere Cercul Intim, care reunea familiile de intelectuali din Constanta ce se intalneau aici pentru diverse serate in care se punea la punct viitorul urbei. Dupa razboi hotelul este nationalizat, dar e folosit in continuare ca hotel sub numele Intim.
Hotelul a apartinut fratilor Toma si Mihail Tirpa, care l-au cumparat in 1923, de la Gheorghe Eftimiu, bancher si proprietar din Bucuresti. In 1928, in urma unei actiuni de partaj, hotelul a revenit lui Toma Tirpa. In vremea comunismului a ajuns in proprietatea statului. Dupa 1990, hotelul a intrat in posesia a doua societati. In 1998 mostenitorii au revendicat hotelul, iar dupa mai multe procese, in 2004, cele doua mostenitoare, Angela si Elisabeta Tirpa, ambele stabilite in Bucuresti, au castigat hotelul ce a apartinut tatalui lor. Hotelul a ramas inchis si s-a degradat de la o zi la alta.