Cladirea cinematografului Capitol a fost construita la inceputul secolului XX de marele arhitect Nicolae Nenciulescu, proiectantul Palatului Regal. Initial, destinatia sa era de cladire de locuit, dar dupa cațiva ani proprietarul ei decide sa o transforme in cinematograf. Denumirea initiala a fost Cinema Clasic, iar gradina s-a numit la început Teatrul de vara Alhambra. Abia dupa 1930, numele se schimba în Cinema Capitol.
In 1948, cladirea Cinema Capitol si Gradina de vara sunt naționalizate, dar continua sa functioneze ca cinematograf pana la cutremurul din 1977, care provoaca avarii grave la structura si acoperisul cladirii. Dupa o serie de modificari si reparatii, cinematograful Capitol se redeschide si functioneaza pana dupa Revolutie. In anul 1991, Cinema Capitol si Gradina de vara Capitol intra in administrarea Regiei Autonome a Distributiei si Exploatarii Filmelor “RomaniaFilm”, iar la scurt timp, ambele sunt inchise si, din acel moment, nu se mai face niciun fel de investitie.
Pe planuri observam numele proprietarului, Dumitru Papaianopol. Pe latura din Vest, vecini sunt Bragadiru, pe latura de Est este proprietatea d-lui G. G. Arion. Spre latura de Sud a parcelei este mentionat, in continuare, dr. Dobrovici, de unde putem deduce ca in momentul proiectarii incă nu fusese construita sala Cinema Clasic.
Cladirea a fost realizata in stil eclectic, iar lucrarile de stucatura, cariatidele si statuile au fost executate din ghips de sculptorul Spiridon Georgescu.