E x p e r i e n c e C h e r n o b y l - Oct 2019
Pentru ca foarte multi oameni mi-au spus ca doresc sa ajunga la Chernobyl si m-au intrebat cum se ajunge am decis sa fac o tura acolo. Nu este neaparat o tura foto. Poate merge oricine doreste sa vada zona. Tura se tine cu un numar restrans de persoane tocmai pentru ca fiecare sa poata sa exploreze si sa fotografieze in voie locurile pe care le vom vizita.
Pentru ca am fost deja de 2 ori cunosc cel mai bun ghid din zona, cunosc locurile care sunt safe si care merita vizitate.


Perioada: 13  – 19 octombrie 2019
Locatii: 5 zile in Chernobyl & Pripyat 
Locuri disponibile: 8 (2 ocupate)
Pret: 860 euro/pers
Pretul include:
Transportul dus-intors cu trenul la cuseta, cazare, trei mese pe zi, transportul cu microbus pe toata perioada cat vom sta in Chernobyl,  ghid (care ne va face si accesul in zona), monitorizare dozimetrica si gps. 
Vom fotografia zonele cele mai importante, cum ar fii: turnul de racire al reactorului 5 (neterminat) , reactorul (de la distanta), parcul de distractii, radarul Duga, spitalul, gradinite, scoli, stadionul, magazinul de piane, piscina, hotelul si multe , multe altele.

Putem lua separat si un tur al reactorului 4: Camera de comanda a reactorului 4, gоldеn соrrіdоr, camera pompelor, buncarul unde s-au tinut primele sedinte de partid dupa accident, etc. Acest tur se poate face doar daca toti participantii sunt de acord deoarece dureaza aproximativ 6 ore. Si are un cost extra de 125 euro/persoana. SI trebuie anuntat cu cel putin 2 saptamani jumatate inainte de ajungerea in zona. 


Cazare si mese: 
   Avem 4 nopti(14-18 octombrie) de cazare la un hotel din Cernobil unde vom servi si micul dejun si cina, iar pranzul il vom lua la cantina Centralei Nucleare.

Punct de intalnire:
 Trenul va porni din Bucuresti duminica 13 octombrie la ora 6:15 dimineata, intalnirea va fi in gara din Bucuresti inainte cu o ora adica 5:15. Iar la intoarcere vom porni din Kiev vineri 18 octombrie ora 20:05. Dupa ocuparea locului, veti primi mail cu detalii complete legate de organizare, traseu, program, etc.

Indrumare
Pe parcursul celor 5 zile vor fi 3 oameni alaturi de voi, in functie de ceea ce doriti sa aflati.
Daca sunt intrebari de foto si edit: eu :D 
Daca sunt intrebari legate de dozimetrie: Emanuel Lupsa
Iar cel care ne va spune povestile zonei: Ghidul (ps: the real thing, nu ceea ce se gaseste pe internet) 


Modalitati de inscriere si plata:
Plata se va face in 3 transe.
                               Avans:  -pana pe 30 iunie 2019: 150 euro - taxa ocupare loc - nu se returneaza.
                                            -pana pe 15 august 2019: 300 euro - ultima parte de avans. 
                              Restul de 410 euro pe platesc la inceputul calatoriei. 
Inscrierile se fac pana la data de 30 iunie 2019 in limita locurilor disponibile, printr-un mail pe adresa: esiak20@yahoo.com sau lupsa_emanuel90@yahoo.com, care va cuprinde urmatoarele date: nume, prenume, telefon. Dupa inscriere veti primi un mail cu toate detaliile si un cont bancar unde se va efectua plata avansului, rezultand rezervarea locului la tura . In cazul in care renuntati la tura si anuntati acest lucru dupa data de 15 august 2019, iar eu nu voi reusi sa ocup acel loc, avansul nu se va mai restitui. In cazul in care din anumite motive serioase tura foto se anuleaza, veti primi inapoi integral toata suma platita
Back to Top